За результатами серпня реєстрації нових авто збільшилися в порівнянні з минулим роком на 11%. Про це заявляє асоціація «Укравтопром», яка об’єднує українських автовиробників та автодилерів.

В повідомленні організаціїї говориться, що попит на нові легкові автомобілі перевершив і липневий показник на 10%: всього в останній місяць літа було зареєстровано 7,3 тисячі нових легкових автомобілів. 

Лідером національного ринку в серпні був французький бренд Renault, який збільшив свою реалізацію в Україні на 39% відносно свого серпневого результату 2017 року, продавши 983 авто.

У порівнянні з показником річної давності реєстрації автомобілів марки Toyota виросли на 13 відсотків, а Nissan – на 32% (498 нових машин). 

Згідно повідомлення «Укравтопрому», зі зростанням в 10% четвертий рядок списку найпопулярніших брендів посіла KIA, власниками автомобілів цієї марки в серпні стали 477 українців. 

Замикає п’ятірку лідерів Hyundai, на автомобілях цієї корейської марки свій вибір зупинили 452 покупці, або на 45% більше ніж роком раніше, йдеться в повідомленні. 

За даними асоціації, серед найпопулярніших в серпні авто також Skoda – 404 шт. (+1%); Mazda – 315 шт. (+30%); Volkswagen – 313 шт. (-40%); Ford – 294 шт. (+20%); Suzuki – 277 шт. (+54%). 

13 липня Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку з автомобілів і про посилення контролю над переміщенням і використанням авт, зареєстрованих в інших державах.

Зокрема, ухвалені документи передбачають, що базові ставки акцизного податку будуть такими: для авто з бензиновим двигуном – 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. При цьому розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.

ваш коментар: