Міністерство економіки України повідомило, що від початку повномасштабного вторгнення РФ 40 українських підприємств переміщено із зони активних бойових дій за програмою релокації виробничих об’єктів.

Згідно з повідомленням, 18 компаній вже відновили свою роботу на новому місці.

Найближчим часом потужності ще 299 компаній будуть доправлені до нового місця роботи, додає відомство.

«Програма з переміщення українських виробництв стартувала тиждень тому. Наразі Мінекономіки опрацювало вже 86% заявок, поданих постраждалими підприємствами (всього таких заявок – 898). У подальшому держава забезпечить перевезення обладнання та розселення працівників цих компаній», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що частина підприємств переміщується «Укрзалізницею». Логістику автотранспортної частини програми забезпечує «Укрпошта», долучаючи також на субпідряд всіх, хто має можливості транспортувати вантажі.

« Щоб забезпечити безперешкодне переміщення підприємств, автотранспорту АТ «Укрпошта» та його субпідрядників надаватиметься право позачергового проїзду через блокпости та можливість безлімітної заправки пальним на АЗС», – додали у відомстві.

Попри заяви Росії, що метою її так званої «спецоперації» в Україні не є цивільні об’єкти, війська РФ щоденно обстрілюють цивільні і промислові зони, завдаючи значних руйнувань інфраструктурі. Наразі важко назвати суму завданих Україні через дії агресора збитків, оскільки обстріли не припиняються.

ваш коментар: