Служба безпеки України повідомила про масштабне розкрадання державних коштів під час реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль».

«Оперативники спецслужби встановили, що менеджмент комерційної структури у 2017 став переможцем тендеру на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту. Бізнесмени підозрюються у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт та використанні суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, що дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень. В межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України проводять низку обшуків у офісах та за місцями проживання фігурантів провадження», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що у помешканні одного із фігурантів справи вилучили близько 60 тисяч доларів та понад 1,5 мільйона гривень, законність походження яких не підтверджено.

 

«Наразі за всіма адресами проведення обшуків описується та вилучається фінансово-господарська документація, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів», – заявили у СБУ.

Кримінальне провадження розпочате за частиною 2 статті 212 (ухилення від сплати податків, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах) та частиною 5 статті 191 (привласнення та розтрата майна, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

ваш коментар: