Ціна нафти на світових ринках шукає точку рівноваги після обвального падіння одразу на 30%, зафіксованого в понеділок, 9 березня. Тоді котирування нафти марки Brent упали з рівня близько 46 доларів за барель до 32.

Станом на 8:55 за Києвом ціна «чорного золота» відіграла майже половину понеділкових втрат і становить 37 доларів 70 центів за барель Brent.

У російській компанії Sberbank Asset Management вважають, що зниження нафтових цін викличе падіння котирувань акцій нафтових компаній і дасть імпульс для світової економіки, яка перебуває під тиском через поширення коронавірусної інфекції. Стабілізація попиту може сприятливо позначитися на цінах на нафту, повернувши їх на більш стійкий рівень 40 доларів за барель упродовж кількох місяців, вважає директор з інвестицій Sberbank Asset Management Ренат Малін.

9 березня значного падіння зазнали всі провідні світові біржі, ринок пережив найгірший день із 2008 року. Тригерами обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна.

ваш коментар: