Фонд державного майна України планує цьогоріч приватизувати більш ніж 500 державних підприємств. Про це, як передає УНІАН, заявив голова ФДМ Дмитро Сенниченко.

«Серед них (держпідприємств – ред.) будуть малі об’єкти, нерухомість і так звані brown fields, тобто непрацюючі об’єкти», – сказав Сенниченко на зустрічі з представниками німецьких компаній. Повідомляється, що в зустрічі взяв участь спецуповноважений уряду Німеччини з питань підтримки процесу приватизації в Україні Райнер Бомба. 

Очікується, що фонд планує приватизувати п’ятірку таких об’єктів як готелі «Дніпро» і «Президент», «Об’єднану гірничо-хімічну компанію», Одеський припортовий завод та завод «Електроважмаш».

Голова Фонду держмайна зазначив, що заплановані на приватизацію і сільськогосподарські підприємства, але поки не зрозуміла процедура їхньої передачі через очікуваний запуск ринку землі.

У 2019 році Україна заробила на приватизації 536,5 мільйона гривень замість запланованих 17,1 мільярда. У 2020 році уряд хоче отримати від приватизації 12 мільярдів гривень.

ваш коментар: