Експерти з Міжнародного валютного фонду їдуть до Києва, повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

«Команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ для проведення технічних обговорень політики, спрямованої на досягнення потужнішого зростання та забезпечення стабільності», – сказав Люнгман.

7 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський та директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва провели телефонну розмову. Вони попередньо домовилися про нову трирічну програму співпраці на майже 5,5 мільярда гривень. Документ має бути затверджений керівництвом МВФ.

12 грудня голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що Київ може підписати нову програму з Міжнародним валютним фондом в першому кварталі 2020 року.

За його словами, «залишилися незначні технічні моменти». Серед них – ухвалення закону про неможливість повернення банків на ринок, якщо вони перебувають на стадії ліквідації у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, створення єдиних юросіб податкової та митної служби та доопрацювання законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Національний банк вважає ключовим ризиком для реалізації позитивних макроекономічних прогнозів відтермінування укладення нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

ваш коментар: