Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що бере питання атестації Героя України Євгена Межевікіна («Адама») на особистий контроль. Напередодні підполковник заявив, що під час атестації отримав низький бал і негативну характеристику від свого керівника.

«Ситуацію навколо Євгена Межевікіна знаю. Щойно говорив з ним по телефону. Призначаю службове розслідування, щоби з’ясувати реальний стан речей в підрозділі, де служить Євген. Після цього ухвалю відповідні рішення, які будуть оприлюднені. Це питання беру на особистий контроль. Окремо хочу звернутися до командирів. Ви маєте чітко розуміти, що кожен воїн з бойовим досвідом – це наша найбільша цінність», – написав Загороднюк.

Він наголосив, що військових з бойовим досвідом необхідно підтримувати і мотивувати служити в Збройних силах України, а не «створювати перепони та оцінювати їхню роль винятково по «оцінних картках».

Сам Межевікін заявив, що його взагалі не тестували.

«Ніякого тестування на цій посаді взагалі не було! І результат – примхи посадової особи в офіцерських погонах!» – написав підполковник.

3 грудня Межевікін оприлюднив «скорочену оцінку картки військовослужбовця», де начальник управління підготовник – заступник командира військової частини Сергій Літвінов написав: «За час проходження військової служби (з 29 липня 2019 року) підполковник Межевікін тривалий час перебував на лікарняному та у відпустці. За період виконання обов’язків за посадою опанувати їх у повному обсязі не зміг. З питань військової дисципліни зарекомендував себе посередньо». Літвінов дійшов висновку, що Межевікін не відповідає посаді заступника начальника управління підготовки військової частини.

Згідно з документом, підполковник отримав оцінку «задовільно» (35 балів). Зокрема, Межевікіну поставили по три бали за «рівень теоретичних знань» і «рівень практичних умінь та навичок».

Танкіст Межевікін брав участь у бойових діях на сході України, зокрема в боях за Донецький аеропорт. У жовтні 2015 року він отримав звання Героя України з врученням ордена «Золота зірка».

ваш коментар: