Призедиент України Володимир Зеленський дізнався про затримання і арешт проукраїнського активіста в Криму Олега Приходька під час пресмарафону в Києві 10 жовтня. Він заявив, що планує «розібратися з цим питанням».

«Я дійсно разом із вами дізнався про це питання сьогодні, і ми з вами були тут. Я буду розбиратися з цим питанням. Слухайте, там (у Криму – ред.) кожен день таке відбувається и не кожен день, слава Богу… Я розумію, що, поки там є хлопці з українською позицією, які відстоюють Крим, я розумію, що, якщо дійсно там є небезпека, люди там відчувають це, що за ними завтра можуть прийти – хай приїздять до Києва. Я розумію, що, окрім обміну, в нас не буде можливості повернути людей», – сказав Зеленський.

 

10 жовтня стало відомо, що проукраїнський активіст Олег Приходько перебуває в управлінні ФСБ в Сімферополі. Також затримали його дружину Любов Приходько.

За інформацією адвоката Назіма Шеіхмамбетова, Приходькові інкримінують дві статті – «терористичний акт» і «незаконне виготовлення вибухових речовин». За словами адвоката Приходька, його звинувачують в підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак.

Читайте також: Прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження через арешт активіста Приходька в Криму

У лютому 2019 року співробітники кримського управління ФСБ проводили обшук у помешканні Приходька. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски.​

Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв’язки на материковій частині України.

У червні 2016 року російські силовики затримували активіста за українські номерні знаки на автомобілі.

ваш коментар: