Нині 42% вагонів пасажирських потягів в Україні обладнані системою кондиціювання повітря, а система примусової вентиляції є в усіх вагонах, повідомили в «Укрзалізниці» у відповідь на інформаційний запит агенції «Укрінформ».

«Наразі парк пасажирських вагонів, що використовується у пасажирських поїздах, складає 2930 вагонів, з яких 1232 вагони обладнані системою кондиціювання повітря (42%). Також усі пасажирські вагони обладнані системою примусової вентиляції», – повідомили в «Укрзалізниці».

Крім того, за повідомленням, вже на 455 пасажирських вагонах встановили систему відеоспостереження. Водночас на підприємстві зауважили, що під час будівництва нових і модернізації (капітально-відновлювальний ремонт) наявних пасажирських вагонів, встановлюється система відеоспостереження.

В «Укрзалізниці» також поінформували, що у пасажирських поїздах експлуатується близько 461 тисячі комплектів постільної білизни, а план постачання комплектів постільної білизни для пасажирського господарства на 2018 рік становить понад 200 тисяч комплектів.

Крім того, в «Укрзалізниці» заявили, що компенсація пасажирам за неналежні умови проїзду не передбачена.

ваш коментар: