Існує безліч досліджень, які підтверджують негативні ефекти від надмірного користування соціальними мережами. Про це пише виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй Facebook-сторінці.

«Як-от поява додаткового стресу, підвищення відчуття тривоги, погіршення настрою та навіть депресія. Більш того, до негативних наслідків відносять розвиток залежності, зниження самооцінки та порушення сну» – зазначає Супрун.

Тому, додає Супрун, слід хоча б іноді відриватися від своїх ґаджетів та акаунтів в соціальних мережах: «Вимкніть сповіщення на телефоні, якщо є така можливість, та влаштуйте собі хоча б один день без постійних поглядів на екран телефону».

Читайте також: Що робить постійне відволікання на телефон з мозком людини

Багато дослідників вивчають проблематику залежності від ґаджетів та соціальних мереж, і чимало науковців дійсно пов’язують її з депресією, високим рівнем тривожності та розладами сну, які, в свою чергу, призводять до низки інших захворювань.

Численні дослідження вказують на те, що люди стають дедалі більш залежними від своїх смартфонів, існує навіть назва самого страху залишитися без мобільного телефону – номофобія. Більше того, часопис The Independent повідомляв, що вже є спеціальні центри лікування від цього.

За даними міжнародного агентства «We are social», що спеціалізується на дослідженнях в сфері медіа, у звіті «Digital in 2018», дані якого опублікувала «Економічна правда», зазначалося, що 58% українців (25,59 мільйона осіб) користуються інтернетом, 29% (13 мільйонів людей) – соцмережами.

ваш коментар: