Першим об’єктом малої приватизації, доступним для аукціону, став державний пакет акцій акціонерного товариства «Укрпапірпром», повідомляє виконувач обов’язків голови Фонду державного мана Віталій Трубаров у Facebook.

За його даними, стартова ціна об’єкта – 12,3 мільйона гривень. Напередодні Фонд закінчив формувати перелік об’єктів в базі «Prozorro.Продажі». Всього там 749 потенційних лотів. 

Віталій Трубаров обіцяє, що в найближчі дні буде оголошено про продаж десятків як великих, так і дрібних об’єктів.

​Підприємство «Укрпапірпром» розташоване у Києві, його офіційний вид діяльності – оптова торгівля та надання в оренду власного чи орендованого нерухомого майна.

База малої приватизації почала заповнюватись 24 липня.

У травні уряд ухвалив перелік із 23-х об’єктів великої приватизації на 2018-й рік. До об’єктів великої приватизації належать об’єкти державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси державних підприємств та пакети акцій (часток) суб’єктів господарювання, у статутному капіталі яких більше 50 % акцій (часток) належать державі), вартість активів яких згідно з даними фінансової звітності за останній звітний рік перевищує 250 мільйонів гривень.

Зокрема, в ухваленому переліку є кілька обленерго та ТЕЦ, «Азовмаш» та «Одеський припортовий».

Верховна Рада 18 січня схвалила законопроект про приватизацію державного майна. Як вказувалося в пояснювальній записці, враховуючи те, що понад 90% державних активів введено в експлуатацію 50–150 років тому, затримка з приватизацією цих об’єктів призводить до їх подальшого руйнування, зниження інвестиційної привабливості.

Раніше у Фонді державного майна повідомляли, що держава планує отримати від приватизації майже 22,5 мільярдів гривень.

ваш коментар: