На міжбанківському валютному ринку триває знецінення національної валюти. Як повідомляє профільний сайт «Мінфін», який відстежує перебіг торгів, станом на 11:00 25 липня укладено 60 угод на суму 32,2 мільйона доларів за середньозваженим курсом 26,6360 гривні.

24 липня вперше за чотири місяці Національний банк України встановив офіційний курс на рівні понад 26 з половиною гривень за долар – 26,58.

На міжбанківському валютному ринку 24 липня тривало зростання котирувань американського долара, на міжбанку фіксувалося «переважання попиту на тлі низької ліквідності». «Гривневий навіс на транзитних і кореспондентських рахунках НБУ помітно зріс, попри превентивні заходи регулятора щодо вилучення з ринку надлишкової гривневої ліквідності», – вказували фахівці на початку тижня

Котирування на рівні понад 26 з половиною гривень за долар є найвищими за останні чотири місяці. Офіційний курс Національного банку України на 30 березня становив 26 гривень 54 копійки за долар. Після цього національна валюта міцнішала до рівня близько 26 гривень за долар. 

ваш коментар: