posipaky-putlera

Партія «Опозиційний блок» заявила про необхідність того, щоб український парламент ухвалив закони про вибори в окупованій частині Донбасу і про амністію учасникам подій у регіоні на зустрічі зі спецпредставниками лідерів Німеччини і Франції, повідомила прес-служба партії.

За цим повідомленням, голова фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко і народний депутат Сергій Льовочкін на зустрічі зі спеціальними представниками канцлера Німеччини Крістофом Гойсґеном і президента Франції Жаком Одібером заявили, що партія готова «брати участь у розв’язанні кризи, у проведенні виборів на територіях Донецької та Луганської областей і всіма доступними засобами брати участь у відбудові Донбасу для нормалізації життя людей на територіях, постраждалих від збройного конфлікту».

На думку Юрія Бойка, наведену в повідомленні, мінські угоди – це єдиний шлях вирішення конфлікту на Донбасі, і український парламент «сьогодні повинен відповісти на питання, які хвилюють суспільство». «Наша позиція – необхідно прийняти всі закони, щоб урегулювати конфлікт на Донбасі. Тому що всі люди хочуть миру в Україні. Саме тому парламент повинен знайти в собі політичну волю і ухвалити відповідне рішення», – сказав він.

Із вимогами до України ухвалити закон про вибори на окупованих територіях, окремий від закону про вибори в Україні, а також про повну амністію ватажків і учасників угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, постійно виступає Росія.

Спеціальні представники канцлера Німеччини і президента Франції перебувають в Україні для розмов із українським керівництвом та представниками політичних і суспільних сил про шляхи виходу з кризи в частині Донбасу. Раніше повідомляли, що вони мали б відвідати також Росію, але ці дані наразі не підтверджені.

Правда України

ваш коментар: