oberemko-alkash

Подільський районний суд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, що погрожував пістолетом правоохоронцям, і якого затримали п’яним за кермом автомобіля. Про це йдеться в ухвалі суду від 9 грудня, текст якого опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як зазначається в документі, потерпілий заявив клопотання про відмову від обвинувачення та попросив закрити кримінальне провадження.

Своє клопотання потерпілий мотивував тим, що кримінальна справа проти судді Оберемка порушена за його заявою та відноситься до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення та відмова постраждалого від обвинувачення є безумовною підставою для його закриття.

Прокурор та інші потерпілі в судовому засіданні виступили проти задоволення цього клопотання.

Суд задовольнив клопотання та закрив справу проти судді Оберемка, знявши з нього всі обвинувачення.

У прокуратурі встановили, що у лютому 2015 року суддя Макарівського району суду Київської області, перебуваючи за кермом автомобіля, спочатку не виконав законну вимогу працівника столичної ДАІ про зупинку транспортного засобу, а у подальшому погрожував убивством міліціонерам та громадянину, який опинився на місці події, також вчиняв хуліганські дії і самовільно залишив місце злочину.

Оберемка звинувачували у хуліганстві, погрозі вбивством, а також погрозі щодо працівника правоохоронного органу.

У червні 2015 року слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо Оберемка.

У березні минулого року стало відомо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила Оберемка від посади судді Макарівського районного суду Київської області строком на два місяці, згодом строк відсторонення від займаної посади судді продовжили.

Правда України

ваш коментар: