shushukin

У Росії на 52-му році життя помер заступник начальника штабу ВДВ Збройних сил Росії, генерал-майор Олександр Шушукін. Про це повідомляє прес-служба Рязанського вищого повітряно-десантного командного училища, випускником якого він був.

На сайті училища повідомляється, що генерал проходив строкову службу в Афганістані, мав бойовий досвід, отриманий в операціях на Північному Кавказі і в колишній Югославії.

З 2009 по 2013 роки командував 4-ю гвардійською військовою базою Міноборони Росії, що дислокується на території Південної Осетії, окупованої Росією частини Грузії.

Радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський написав у Facebook, що Шушукін очолював десантний контингент Російської Федерації в операції анексії Криму в лютому-березні 2014 року.

На сайті Міноборони Росії немає інформації про смерть Олександра Шушукіна.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму пройшов «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія заявила про анексію Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.

Правда України

ваш коментар: