chaika-killer

Голова інвестиційного фонду Hermitage Capital Вільям Браудер заявляє, що генеральний прокурор Росії Юрій Чайка особисто відповідальний за смерть у в’язниці юриста фонду Сергія Магнітського.

«Прокурор Чайка несе особисту відповідальність за все, що сталося з Сергієм Магнітським. Наляканий шокуючою правдою фільму Навального і своєю роллю у злочині проти своїх громадян і Сергія Магнітського він вдається до смішних спроби втекти від правосуддя», – йдеться в заяві Браудера, оприлюдненій 18 грудня.

За словами Браудера, немає випадковості в тому, що генпрокурор Росії звинуватив його в «замовленні» Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального, розслідування про кримінальний бізнес людей з оточення Чайки.

У своєму коментарі Браудер зазначає, що генпрокурор Чайка «не може не усвідомлювати, яку непривабливу роль він особисто зіграв у «справі Магнітського» і панічно боїться нових викриттів». За словами британського бізнесмена, правди в тому, що говорить Чайка, а також, як він висловився, «безпринципні пропагандисти державних телеканалів» немає.

Телевізійників Браудер згадав у зв’язку із запланованим на 18 грудня на телеканалі НТВ показом фільму «Браудер і Ко», який – судячи з опублікованого анонсу – містить звинувачення на адресу Вільяма Браудера в кримінальних злочинах, а також у підтримці активістів російської опозиції. У коментарі Браудера цей фільм характеризується як стрічка на підтримку Юрія Чайки.

За словами Браудера, за допомогою «грубої дезінформації» увагу громадськості хочуть відвернути від суті звинувачень, висунутих Фондом боротьби з корупцією (ФБК) на адресу синів і найближчих співробітників російського генпрокурора, а також зупинити пошук «вкрадених у росіян 5,4 мільярда рублів – злочину, розкритого Сергієм Магнітським».

Юрист Hermitage Capital Сергій Магнітський помер у московському слідчому ізоляторі 16 листопада 2009 року. Офіційна причина смерті – серцево-судинна недостатність. Родичі Магнітського стверджують, що в СІЗО йому не надавали необхідну медичну допомогу, били і тримали в поганих умовах. Справу про смерть Магнітського закрили наприкінці 2012 року виправданням обвинувачених. Сам Магнітський в липні 2013 року посмертно був визнаний винним у справі про несплату податків.

Правда України

ваш коментар: