banky-kydaly

У більшості українських позичальників ментальність кидал. Багато власників бізнесу виїхали з країни, не розрахувавшись з кредитами, багато хто вирішив, що за дріб’язкову суму вони наймуть юридичну компанію, і та вирішить всі проблеми з боргами.

Про це розповів директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін.

“На жаль, у більшості українських позичальників ментальність кидал. Багато власників бізнесу виїхали з країни, не розрахувавшись з кредитами, багато хто вирішив, що за дріб’язкову суму вони наймуть юридичну компанію, і та вирішить всі проблеми з боргами. Але все виявилося не так просто. І відповідальність за фінансові розкрадання може настати і через 5-10 років. Тут немає короткого терміну давності”, – підкреслив чиновник.

При цьому, зазначив він, є і компанії, які дорожать своєю кредитною історією. “Наприклад, перекредитовуються в іншому банку і закривають свій обов’язок перед Фондом. І таких чимало. Ми продали цього року активи на торгах на суму 700 млн грн, а при цьому зібрали з банків 3,7 млрд грн. Це в основному гроші, які платять добросовісні позичальники, які думають про свою репутацію і про завтрашній день“, – розповів Ворушилін.

Як приклад він навів позичальників “Дельта Банку”, які погасили кредити на 1,5 млрд грн. “Правда, таких добросовісних виявилося тільки 1,5% від загального числа позичальників”, – розповів він.

Правда України

ваш коментар: