Lakshmi Mittal

Індійський мільярдер планує продати активи в Україні, Казахстані та Південній Африці.

Мільярдер Лакшмі Міттал може продати свої активи в Казахстані, Україні та Південній Африці. Про це повідомило поінформоване джерело в Лондоні.

“Усе йде до продажу. Лакшмі Міттал і його металургійна імперія опинились в непростій ситуації через падіння цін на продукцію на глобальних ринках. За період з жовтня минулого до червня нинішнього року акції компанії впали на 69%”, – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, ускладнилась процедура отримання кредитів для поповнення оборотних коштів. Їх особливо потребують підприємства групи в казахському Теміртау, українському Кривому Розі і заводи в Південній Африці. Ці активи є найпроблемнішими в компанії ArcelorMittal.

На його думку, на продажу цих активів наполягають члени сім’ї Міттала – син Адитья, що є фінансовим директором компанії, а його підтримує дружина мільярдера Уша.

Суперечності в сім’ї сталеливарного магната з приводу стратегії розвитку компанії постали віддавна. Син і дружина Лакшмі Міттала не раз пропонували йому позбутись проблемних активів і зосередитись на перспективних проектах в Європі та Північній Америці.

Сім’я Міттал через 2 люксембурзькі компанії володіє 39,34% акцій ArcelorMittal, 2,5% належить уряду Люксембургу, інші акції мають публічні розміщення на світових біржах.

Нагадаємо, що ArcelorMittal купив Криворіжсталь в жовтні 2005 року за 24,2 млрд грн (понад 4 млрд доларів).

За даними журналу Forbes за 2015 рік, Лакшмі Міттал має статки в 13,6 млрд доларів.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: