Австралія і Канада припинила видачу віз путінським чиновникам

Російська делегація Роскосмосу, яка планує вирушити до Австралії на симпозіум ООН з супутникової навігації, швидше за все, буде вимушена відмовиться від поїздки.

Зі слів співрозмовника нашого видання, дата вильоту – 10 липня, і візи на цей день отримали тільки двоє з десяти учасників.

“Візи дали тільки двом членам делегації з десяти – мені і Віктору Косенко, першому заступнику гендиректора ВАТ “ІСС імені Решетньова”, – прокоментував Сергій Ревнивих, співголова робочої групи щодо сумісності і взаємодоповнюваності Міжнародного комітету з глобальної навігаційної супутникової системи при ООН.

Він підкреслив, що документи на візи були подані вчасно. “Судячи з усього, наші документи перевіряються дуже ретельно”, – припустив Ревнивих, зазначивши, що в посольстві їм кажуть, що документи знаходяться в стані опрацювання.

Торік делегації підприємств Роскосмосу також без конкретизації причин відмовили у візах на 65-й Міжнародний конгрес з астронавтики, що відбувся у вересні в Торонто. Того разу також візи дали двом членам делегації, основну частину проігнорувавши. Після цього Роскосмос вирішив не відправляти в Канаду нікого з членів російської делегації.

За інформацією ПравдаUA, рішення про відмову від поїздки на захід в Австралії буде прийнято вдень 10 липня заступником керівника Роскосмосу Михайлом Хайловим. Російська делегація не поїде, якщо до обіду 10 червня всі члени делегації не отримають візи.

Нагадаємо, на початку липня російська делегація в повному складі не поїхала до Фінляндії на сесію ОБСЄ. Гельсінкі заборонили спікеру Держдуми Сергію Наришкіну в’їзд в країну через санкцій ЄС.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: