держконцерн Укроборонпром

За фактами порушень в концерні заведено 20 кримінальних справ.

У держконцерні Укроборонпром в результаті перевірок звільнені дев’ять керівників і відкрито 20 кримінальних справ. Про це заявив перший заступник генерального директора концерну Сергій Пінькас.

“28 службових перевірок проведено. Їх фактично було проведено більше 200, але 28 – це такі системні фундаментальні, коли були претензії до підприємства. І на основі цих 28 службових перевірок підготовлені відповідні документи, 15 службових осіб притягнуті до дисциплінарної відповідальності, 2 відшкодували збиток, який нанесли, і з 9 керівниками ми розпрощалися. На їх місці працюють інші люди. 20 кримінальних справ на основі наших звернень вже сьогодні обробляються в правоохоронних органах”, – повідомив Пінькас.

Він також зазначив, що 600 мільйонів гривень не допущені до перерахунку контрагентам.

“1 млн 700 тис. грн коштів повернуто за результатами перевірок”, – повідомив Пінькас.

Також, за його словами, більше, ніж на 50% Укроборонпром вже перейшов на електронний документообіг.

Як повідомляла ПравдаUA, раніше в Укроборонпромі звільнили двох директорів бронетанкових заводів через невиконання планів. Своїх посад позбулися директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець, а раніше на держпідприємстві Завод ім. В.А. Малишева свій пост покинув Микола Бєлов.

Зазначимо, раніше президент Петро Порошенко поставив завдання зробити Укроборонпром одним з провідних світових експортерів зброї.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: