фіктивні кредити

Шахраї за допомогою фіктивних кредитів вивели з неназваного банку сім мільярдів за два роки.

У Києві співробітники банку через оформляння фіктивних кредитів привласнили 7 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС.

“Посадові особи банку за попередньої змови з юридичними і фізичними особами зорганізували діяльну схему з виведення активів з банку, де за використання фіктивних суб’єктів господарської діяльності здійснювали їх подальше перетворення в готівку шляхом одержання фіктивних кредитів, купівлі-продажу цінних паперів”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що залучені до схеми банківські рахунки було відкрито на паспортні дані осіб (соціально не захищених, безробітних чи раніше судимих), котрі жодного відношення до подальшого функціонування рахунків не мали.

“Було з’ясовано, що частина фізичних осіб-власників депозитів банку за грошову компенсацію відкривали банківські рахунки на свої паспортні дані, але цими рахунками не користувались, грошові кошти готівкою не знімали і жодного відношення до діяльності працівників банку не мають, як і до одержання кредитів чи купівлі-продажу валюти”, – наголошується в повідомленні.

“Усього протягом 2012-2014 рр. з метою реалізації такої схеми було незаконно конвертовано в готівку 7 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Правопорушникам загрожує термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Під час санкціонованого обшуку було вилучено фінансову документацію.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: