катастрофа малайзійського Boeing

Російська сторона вважає несвоєчасною і контрпродуктивною ідею про міжнародному трибуналі по катастрофі малайзійського Boeing на території України. Про це заявив сьогодні заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов.

“Погано”, – сказав російський дипломат, відповідаючи на питання, як Москва ставиться до ідеї про міжнародному трибуналі у зв’язку з авіакатастрофою на сході України.

“Ми ж знаємо, що вона невчасна (ідея про проект резолюції про створення міжнародного трибуналу – ред.) і контрпродуктивна. Зараз необхідно дочекатися закінчення розслідування, а не приймати якихось поспішних резолюцій про створення трибуналів”, – заявив він.

Відзначимо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що уряд Нідерландів веде переговори з іншими країнами про можливість проведення розслідування катастрофи рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в рамках міжнародного трибуналу. Зазначалося, що метою створення трибуналу є надання тиску на Росію, чия роль у розслідуванні є вирішальною.

Нагадаємо, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур зазнав аварії 17 липня 2014 року в Донецькій області України. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: