Anonymous

Хакери заявили, що причиною кібератаки стало прийняття сенатом Канади антитерористичного закону.

Кілька сайтів і серверів уряду Канади припинили роботу через кібератаку, відповідальність за яку взяли на себе учасники групи Anonymous.

Об’єктами кібератаки серед інших став сайт уряду, а також веб-ресурс канадської служби безпеки і розвідки. За даними уряду, атака також торкнулася роботи електронної пошти і доступу в інтернет.

Хакери з групи Anonymous опублікували відеозвернення, в якому взяли на себе відповідальність за кібератаку і заявили, що причиною стало нещодавнє прийняття сенатом Канади антитерористичного закону, який, на їхню думку, порушує права людини і орієнтований на тих, хто не згоден з позицією уряду країни.

Закон про боротьбу з тероризмом передбачає розширення повноважень канадської служби безпеки і розвідки. Документ дозволяє федеральним агентствам посилити спостереження і ділитися інформацією про приватних осіб.

Міністр громадської безпеки Канали Стівен Блейні засудив кібератаку, зазначивши, що у канадців є безліч інших, демократичних способів виражати свої погляди. Також Блейні повідомив, що уряд працює над посиленням власної кібербезпеки.

Раніше повідомлялося, що група хакерів отримала доступ до файлів з персональними даними співробітників розвідки і армії США. За попередньою інформацією, сліди чергової потужної кібератаки ведуть до Китаю.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: