коломойський

Цинізму так званих патріотів України співвласників групи компаній “приват” коломойського, боголюбова та інших немає меж. Поки Українці гинуть на східних теренах нашої держави захищаючи її від навали путінських варварів, організована злочинна група “приватівці” видумала новий гешефт, щоб обібрати українців і насолити Президенту Порошенко. І ось як.

Цитата:
Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» (власник група “приват” коломойського і компанії – Ред.), що володіє нафтопереробним підприємством – Кременчуцьким НПЗ – вимагає від оператора вітчизняної нафтотранспортної системи компанії «Укртранснафта» (власник Держава Україна – Ред.) викачати свою нафту з резервуарів «Укртатнафти» до 1 липня і повністю розрахуватися за її тимчасове зберігання через невиконання зобов’язань за договором оренди ємностей. Про це йдеться в листі «Укртатнафти» на адресу керівництва “Укртранснафти”.

«З боку «Укртранснафти» має місце систематичне невиконання своїх зобов’язань за договором (підписаний 1 квітня 2015) …«Укртатнафта» вимагає від «Укртранснафти» розрахуватися за зберігання нафти і звільнити від неї резервуари підприємства, надавши реквізити чи пропозиції щодо її відкачування», – наголошується в повідомленні. Крім того, компанія вимагає розірвати договір оренди.

За інформацією «Укртатнафти», заборгованість за оренду резервуарів становить 46,1 млн грн за квітень, 47,6 млн грн за травень, а також 13,8 млн грн за 9 діб червня.

В даній ситуації потрібно кричати “ГРАБУЮТЬ”, що приватівці вирішили наварити на українцях (яких вони, звичайно, дуже люблять), як мінімум п’ять раз.

Як заявили в СБУ, у квітні 2014 року керівництво компанії «Укртранснафта» уклало низку договорів із комерційними структурами на безоплатне зберігання у їхніх резервуарах технологічної нафти з магістральних нафтопроводів. Угоди були укладені на річний термін з правом пролонгації після закінчення їхньої дії на тих самих умовах.

«Натомість менеджери «Укртранснафти» уклали додаткові угоди до чинних договорів, за якими зменшили терміни безоплатного зберігання нафти до 90 діб. Після завершення цього безоплатного періоду, посадовці, порушуючи вимоги закону України «Про здійснення державних закупівель», без проведення відповідних торгів уклали нові договори з підприємцями вже на платній основі», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, у 2014 році вартість зберігання нафти у комерційних резервуарах коливалася від 1,78 до 3,20 гривень за 1 тонну нафти на добу, а в 2015 році ціна зросла вже до 6,20 гривень. «У рамках укладених договорів ПАТ «Укртранснафта» протиправно перерахувало приватним підприємцям 456 мільйонів 437 тисяч гривень. Таким чином, державному товариству було завдано збитків майже на півмільярда гривень», – наголосили у відомстві. Тривають слідчі дії.

У березні журналісти з’ясували, що за останні вісім місяців державне ПАТ «Укртранснафта» сплатило близько 305 мільйонів гривень за зберігання технологічної нафти у резервуарах заводів, в яких контрольні пакети акцій мають структури тодішнього голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

Але так звана технологічна державна нафта уже давно перероблена і продана, причому ще за минулорічним курсом гривні до долара.

Вироблені нафтопродукти в значній кількості, знову ж таки, продавались Державі Україна на непрозорих тендерах за завищеними цінами.

І ось тепер вінець гешефту: приватівці, мабуть, вирішили отримати з українців ще й штрафи, бо написали наступне:

Цитата:
Неналежне виконання договору зберігання нафти з боку «Укртранснафти» призвело до значних негативних наслідків для «Укртатнафти». Зокрема, компанія не має можливості закупівлі нафти для здійснення своєї основної діяльності – переробки та виготовлення нафтопродуктів, оскільки резервуари зайняті, а також знизила виробництво власних нафтопродуктів за період зберігання нафти майже на 20%, через що недоотримує виручку. У свою чергу, держава не отримує ні нафтопродуктів в належній кількості, ні податків, які «Укртатнафта» планувала оплатити або з реалізації власної продукції, або по орендних платежах.

Та їх просто потрібно пожаліти…

А для прикриття своєї оборудки пан коломойський і ко намагаються заручитися підтримкою експертів:

Цитата:
14 травня 2015 в результаті інвентаризації технологічної нафти «Укртранснафти», розміщеної в резервуарах Кременчуцького НПЗ, фахівцями SGS, «Прайсвотерхаузкуперс», «Укртранснафти», а також представниками від НАК «Нафтогаз України», Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та інших державних структур підтверджено наявність нафти в повному обсязі з якісними параметрами, відповідними ГОСТ.

Українці, а хіба нафта наша, державна минулорічна, чимось відрізняється від тієї нафти, яка зараз знаходиться в резервуарах “привата”. Ні, ну вони дійсно мають нас за дурнів…

АЛЕ ОСТАННІМ ДУРНЕМ ЗАЛИШИТИСЯ ви, нешановний пане коломойський і ваші подільники, прізвища, яких усім теж добре відомі!

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: