Міністр інфраструктури України

Міністерство інфраструктури України в даний час не бачить доцільності в припинення польотів в Шарм-ель-Шейх, повідомив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

“Все авіакомпанії посилили заходи безпеки. У разі якщо рівень ризиків зросте, то ми невідкладно приймемо рішення про заборону польотів”, – сказав він в ході брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що інспектор Державіаслужби України вивчив рівень безпеки в аеропорту Шарм-ель-Шейха і визнав його достатнім.

Його звіт, за словами В.Шульмейстера, буде переданий до Міністерства закордонних справ України.

Перший заступник міністра інфраструктури зазначив, що також були вислані листи авіавладі Єгипту про ризики польотів над Синайським півостровом і їх відповідь полягала в твердженні про невисоких руських таких польотів.

В.Шульмейстер нагадав, що в даний час заборонені польоти через аеронавігаційну точку PASOS.

Раніше повідомлялося, що літак А321 авіакомпанії “Когалимавіа”, що виконував рейс з Шарм-Ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на півночі півострова Синай поблизу міста Ель-Аріш. Всі 224 людей, що знаходилися на борту, загинули.

Національне бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними судами (НБРГА) України на початку листопада вирішило направити свого експерта для розслідування цієї авіакатастрофи, оскільки серед загиблих були громадяни України. У той же час на відміну від ряду інших країн Київ не припиняв польоти до Єгипту, лише заборонивши планувати польоти через Синайський півострів.

Правда України

ваш коментар: