На європейських та американських біржах другий день поспіль триває падіння котирувань: інвестори побоюються поширення коронавирусної інфекції після повідомлень про значне зростання числа заражених поза межами Китаю.

Напередодні європейські індекси впали на 3–5%, американський Dow Jones втратив понад 3% відсотки. За оцінкою агентства Bloomberg, 500 найбагатших людей світу з рейтингу Bloomberg Billionaires Index 24 лютого втратили в цілому 139 мільярдів доларів, це найзначніші одноденні втрати з жовтня 2016 року.

25 лютого падіння на провідних європейських біржах склало близько 2%, станом на 20:45 за Києвом такі ж втрати демонструють провідні індекси у США. Торги на американських біржах триватимуть до 23:00 за київським часом.

Президент США Дональд Трамп заявив у твітері, що поширення коронавірусу в його країні «під контролем», і в нього немає побоювань про долю фондових ринків.

 

Нові побоювання через поширення коронавірусної інфекції пов’язані перш за все з різким зростанням кількості хворих в Ірані, Італії та Південній Кореї. Лише на Апеннінах станом на вечір 25 лютого померли щонайменше 10 осіб, це літні люди, які мали й інші хронічні хвороби.

ваш коментар: