Національний банк розраховує на позитивне рішення Міжнародного валютного фонду щодо отримання траншу до кінця року, сказав голова НБУ Яків Смолій на брифінгу.

«Ми прогнозуємо, що переговори з місією МВФ будуть успішними і що ми досягнемо консенсусу щодо отримання чергового траншу до кінця року», – сказав Смолій.

При цьому він не уточнив, на який розмір траншу від МВФ варто сподіватися Україні.

Смолій назвав успішну співпрацю з МВФ ключовою умовою зниження інфляції.

«Отримання кредитних коштів від Фонду та пов’язаного фінансування від інших партнерів України сприятиме зміцненню макрофінансової стабільності та слугуватиме позитивним сигналом для учасників ринку щодо подальшого поступу у здійсненні реформ в Україні», – зазначив глава НБУ.

Читайте також: В НБУ очікують транш МВФ на 2 мільярди доларів до грудня

6 вересня у Києві розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка перебуватиме тут до 19 вересня 2018 року. Як раніше заявляв постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман, представники місії під час візиту обговорюватимуть останні економічні події й економічну політику.

У червні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман визнав, що підвищення цін на газ для населення залишається серед вимог Міжнародного валютного фонду, і додав, що уряд не має «простої відповіді» на це питання.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

ваш коментар: