На Запоріжжі викрита група, яка завдала 1 мільярд гривень збитків державному банку, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Цих людей підозрюють у розкраданні заставного майна одного із державних банків.

«У рамках розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що державна фінустанова уклала кредитний договір із комерційною структурою з лімітом кредитної лінії на майже 700 мільйонів гривень. Згідно з умовами договору, в заставу банку було передано майно товариства. Під час досудового слідства правоохоронці задокументували, що отримані кредитні кошти були переведені на рахунки офшорних компаній», – заявили в СБУ.

Він зазначив, що заставні активи підприємства протиправно виведені з-під контролю державного банку на користь третіх осіб.

Служба безпеки України не уточнила назву банку. Слідчі оголосили підозру двом фігурантам справи у «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем» та «зловживанні повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми».

ваш коментар: