абітурієнти

Прийом заяв від абітурієнтів на вступ до вищих навчальних закладів продовжений до 2 серпня. Про це повідомляється на сайті Міносвіти.
Міносвіти надало роз’яснення у зв’язку з тимчасовим призупиненням роботи Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) абітурієнтам, у яких виникли проблеми при подачі документів.

У Міністерстві запевняють, що для абітурієнтів, які вказали помилкову дату народження при реєстрації для проходження ЗНО, створені умови для подачі заяви незалежно від зазначеної дати. Для цього слід звертатися безпосередньо до приймальних комісій.

“У разі зміни вступником прізвища, імені, по батькові після проходження ЗНО, подати заяву на вступ можна при безпосередньому зверненні до приймальної комісії ВНЗ, надавши додатково до встановленого переліку документ, що підтверджує факт зміни прізвища, імені чи по батькові”, – йдеться в роз’ясненні.

Також у разі втрати або пошкодження сертифіката ЗНО до приймальної комісії замість нього може бути подана довідка Українського або регіонального центру оцінювання якості освіти про підтвердження факту проходження ЗНО.

Вступникам, апеляційні заяви на результати ЗНО яких перебувають на розгляді в УЦОЯО, Міносвіти рекомендує подавати заяви на вступ до приймальних комісій. “Апеляційні заяви будуть розглянуті найближчим часом апеляційною комісією, конкурсний бал буде перерахований автоматично”, – запевнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що подати документи до ВНЗ можна було в електронній формі на сайті або в самих вишах до 18:00 31 липня.

Правда України

ваш коментар: