Goldman Sachs

Аналітики одного з провідних інвестиційних банків світу Goldman Sachs прогнозують, що в липні Україна оголосить дефолт за своїми зовнішніми зобов’язаннями.

На думку фахівців, Київ не зможе наступного тижня домовитися з кредиторами за планом реструктуризації і, ймовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня – дати, на яку призначено виплату за купоном.

«Теоретично можливим» назвала оголошення мораторію на виплати в липні міністр фінансів України Наталія Яресько. Про це вона сказала 25 червня після завершення зустрічі членів уряду з представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес-асоціації.

Комітет кредиторів України 22 червня оприлюднив заяву, в якій наполягає на якнайшвидшій зустрічі з представниками українського уряду та МВФ, яка має відбутися «без попередніх умов». Радники Комітету кредиторів повідомили тоді, що розглядають представлену Україною 19 червня пропозицію про реструктуризацію боргу обсягом 16 мільярдів доларів.

19 червня директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард привітала рішення українських законодавців, які зміцнюють незалежність Національного банку України, а також зусилля уряду для досягнення угоди про співпрацю з кредиторами.

«Це важливо, оскільки означає, що фонд зможе і надалі підтримувати Україну… навіть у тому разі, якщо угода з кредиторами не буде вчасно укладена», – наголосила директор-розпорядник МВФ.

11 червня Яресько заявляла, що очікує від МВФ виділення в липні наступного траншу кредиту в розмірі 1,7 мільярда доларів незалежно від результатів перемовин з кредиторами щодо реструктуризації боргів.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: