смертна кара

Відсутність успіхів у боротьбі з корупцією стала причиною радикальних настроїв. 41,5% громадян підтримують введення смертної кари для державних службовців, які вчинили корупційні дії.

Про це йдеться в соціологічному дослідженні Центру Разумкова “Оцінка громадянами ситуації в Україні та стану проведення реформ”. Ще 42% опитаних таку позицію не підтримують. 16,5% не визначилися з відповіддю.

У дослідженні наголошується, 67,6% опитаних вважають, що ситуація в країні розвивається в неправильному напрямку, 14,3% – що в правильному. У порівнянні з минулим роком, частка тих, хто позитивно оцінює ситуацію в країні, істотно знизилася, зокрема, в березні 2014 р. вона становила 32,3%, йдеться в тексті дослідження.

Воно проводилося з 22 по 27 травня 2015 року. Було опитано майже дві тисячі респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Нагадаємо, що Україна є однією з найбільш корумпованих країн Європи.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: