visa

З 23 червня візові центри країн Шенгенської угоди в Україні підключать до Візової інформаційної системи, після чого турист повинен буде особисто подавати заяви та документи на шенгенську, надаючи біометричні дані – відбитки всіх пальців рук і цифрову фотографію. Через посередників (наприклад, турагентства) це більше зробити не вдасться.

Ці дані будуть зберігатися в системі 4 роки 11 місяців і можуть бути використані при подальших зверненнях за візами в цей період без додаткових особистих візитів туриста в консульство або візовий центр.

Експерти припускають, що нові правила отримання шенгену змінять структуру виїзного туризму.

«Максимально постраждають фірми, що організовують автобусні тури до Європи. А з країн – Греція з Іспанією», – вважає директор мережі «Поїхали з нами» Олег Кулик. Обсяг ринку в цілому не зміниться. «Якщо людина вирішила їхати відпочивати – вона поїде. Якщо у неї немає шенгену, вибере замість Греції Кіпр або Чорногорію, замість Іспанії – Туніс. Конкуренція буде не між країнами, а між цінами», – упевнений Кулик.

Червень, за його прогнозами, дасть приріст продажів на 10-20% порівняно з минулим роком, але підсумки сезону будуть гірші.

«Виїзний туризм залежить не від правил отримання віз, а від матеріального добробуту. Долар минулого літа був по 12 грн, зараз 25, а доходи громадян не зросли. Тож обсяг ринку урізався на 40% як мінімум», – підсумував він.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: