Військовозобов’язані, призвані на військову службу протягом 4-й і 5-й черг мобілізації

Військовозобов’язані, призвані на військову службу протягом 4-й і 5-й черг мобілізації, забезпечуються речовим майном у відповідності з певними термінами і нормами. Про це заявили в прес-службі Міністерства оборони України.

“За інформацією Центрального управління речового забезпечення Збройних Сил України Тилу ЗС України, забезпечення речовим майном військовозобов’язаних, призваних на військову службу протягом 4-й і 5-й черг мобілізації, забезпечується відповідно до певних термінів і норм забезпечення, під час проходження підготовки в навчальних центрах і безпосередньо у військових частинах“, – йдеться в повідомленні.

Так, після призову, під час перебування в навчальному центрі кожен з військовозобов’язаних отримує кашкет річну польову або шапку феску (по сезону), костюм літній польовий, куртку утеплену польову, натільна білизна (по сезону), шкарпетки і черевики з високими берцями. Також у навчальному центрі військовозобов’язані повинні отримати постільні предмети (за умови розміщення у стаціонарних приміщеннях).

Після закінчення базової підготовки в навчальному центрі і після призначення на штатні посади у військових частинах при відрядженні в зону проведення антитерористичної операції військовозобов’язаних також забезпечують наступними інвентарними предметами: захисним шоломом, бронежилетом і костюмом для захисту від води.

Забезпечення військовозобов’язаних спальними мішками здійснюється або в навчальному центрі (у разі, якщо вони розміщуються не в стаціонарних приміщеннях), або безпосередньо у військових частинах при відрядженні в зону проведення АТО.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: