Верховна Рада України 8 листопада ухвалила законопроект № 8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів». Відповідне рішення підтримали 250 народних депутатів.

Згідно з уваленим документом, базові ставки акцизного податку будуть такими: для авто з бензиновим двигуном – 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. При цьому розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.

Коефіцієнт двигуна пропонується розраховувати за такою формулою: об’єм двигуна розділити на 1000. Коефіцієнт віку: кількість повних календарних років.

Читайте також: «Ауді» замість «Ланоса»: що вимагають власники авто на єврономерах під Кабміном

Закон встановлює пільговий термін розмитнення автомобілів. В перші 30 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення «євроблях», а наступні 60 днів – 25%. В цілому пільговий період становитиме 180 днів. Після його завершення будуть діяти штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів.

У документі зазначено, що усі податки за розмитнення «євроблях» будуть надходити до Пенсійного фонду.

У першому читанні законопроект прийняли 13 липня.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

ваш коментар: