Компанія з виробництва електромобілів Tesla стала об’єктом уваги Міністерства юстиції Сполучених Штатів через публічні заяви свого засновника та директора Ілона Маска, повідомляє американське видання Bloomberg.

Федеральні прокурори почали розслідування про ймовірне шахрайство після того, як Ілон Маск минулого місяця заявив, що думає, чи не викупити компанію Tesla в акціонерів.

«Міркую над тим, щоб зробити Tesla приватною за ціною 420 доларів (за акцію – ред). Гроші є», – написав він тоді».

Після цієї заяви акції компанії стрімко зросли.

В Tesla підтвердили, що Мін’юст зв’язувався з нею.

«Минулого місяця, після заяви Ілона, що він думає над купівлею компанії, Tesla отримала запит від Міністерства юстиції на добровільне надання документів, і у своїй відповіді ми пішли на співпрацю. Нам не надсилали судових повісток, запитів на дачу свідчень чи будь-яких інших формальних документів. Ми поважаємо бажання Міністерства юстиції отримати інформацію про справу і віримо, що вона буде швидко вирішена, коли вони ознайомляться з отриманими даними», – заявили в компанії.

Читайте також: «Фейкові новини та «Pravda» мільярдера Ілона Маска: за і проти​»

Однак розслідування прокуратури в Північному судовому окрузі штату Каліфорнія все ж вилилося в повістку, яку Комісія з цінних паперів і бірж надіслала компанії щодо планів Маска її викупити, від яких він згодом відмовився.

Акції Tesla 18 вересня впали на 3,4%. Загальне падіння протягом 2018 року – 8,5%.

ваш коментар: