15–16 вересня в Запоріжжі відбувається всеукраїнський фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати». Заявки на участь у цьогорічному фестивалі подали близько 50 громадських організацій та окремих учасників із Запоріжжя, Києва, Харкова, Дніпра, Херсона, Тернополя та Полтави.

У рамках фестивалю відбуваються різноманітні кулінарні майстер-класи, дегустації, конкурси тощо. Зокрема, гостям свята пропонують взяти участь у шинкуванні капусти, яку планують передати до військових частин, що беруть участь у бойових діях на Донбасі.

Усі охочі також можуть передати свої домашні заготівлі для благодійних цілей.

«Ми співпрацюємо з багатьма волонтерами Запоріжжя, а вони завжди «на пульсі подій». Минулого року через волонтерів ми передавали консервацію кільком родинам ветеранів війни на Донбасі, а цього року, за інформацією волонтерів, такої потреби стало більше. Не можна сказати, що ми спрямовуємо допомогу лише на щось окремо – ми готові допомагати і дитячим будинкам, і інтернатам, і, звісно, воїнам. І ми відкриті до співпраці з усіма волонтерами і з усіма, хто потребує такої допомоги», – розповів один із організаторів фестивалю Віктор Бабенко.

Фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати» відбувається в Запоріжжі вчетверте. За час існування фестивалю, на благодійні цілі було зібрано понад 4.5 тонн консервації.

ваш коментар: