Із Києва до Одеси річкою та морем на сап-дошці (дошка для веслування стоячи) за три тижні планує дістатися українець Антон Бондаренко. Про це спортсмен заявив 14 серпня у Києві. Довжина водного шляху – понад 900 кілометрів.

Якщо він це зробить, то встановить національний рекорд України. Представники Національного реєстру рекордів стежитимуть за пересуванням веслувальника на дошці за допомогою GPS-передавача.

Як зазначає Антон Бондаренко, його експедиція має і соціальну мету: за підтримки Червоного Хреста він планує зібрати кошти для допомоги родині із Запоріжжя, яка не має змоги оплатити необхідне лікування.

Також мандрівник хоче привернути увагу до самотніх і соціально незахищених літніх людей. Він обмежив свою мандрівку бюджетом у 430 гривень, які витрачатиме, в основному, на продукти.

«Бюджет – 430 гривень, тобто розмір мінімальної допомоги від держави. Завдання – експериментально перевірити, чи можна на таку суму прожити у подорожі від Києва до Одеси, та дізнатися, як виживають люди на свої виплати та пенсії», – зазначає Антон Бондаренко.

Свої пригоди та спостереження учасник експедиції планує знімати на фото та відео і розміщувати в соціальних мережах.

Все його спорядження важить близько 20 кілограмів. Із собою Антон взяв намет, особисті речі, аптечку, сонячну батарею для підзарядки телефона, знаряддя для риболовлі та приготування страв, мінімум запасів їжі та води.

ваш коментар: