Туристичний оператор JoinUp оголосив про скорочення політної програми та зміну міст вильоту до Туреччини для більш як тисячі українців. На це в мережі Twitter 11 липня порадив звернути увагу начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич.

Як ідеться в повідомленні на сайті туроператора, рішення про скорочення політної програми ухвалене «у відповідь на ситуацію з частими затримками і переносами чартерних рейсів авіакомпаній».

«Починаючи з 11 липня, компанія поступово скоротить прямі перельоти до Туреччини з наступних міст: Київ, Вінниця, Рівне, Кривий Ріг, Херсон, Одеса і Харків. Всього в період з 11 по 26 липня політна програма до Туреччини скоротиться на 13 рейсів на тиждень. Туристи, які вилітали з Києва, вилетять на курорти іншими рейсами туроператора, в ті ж дати з того ж міста. Туристам з Харкова і Одеси запропонують найближчі доступні рейси в цих містах або рейси з інших міст», – вказує JoinUp.

«Політна програма до Туреччини буде припинена з регіональних аеропортів Вінниці, Рівного, Кривого Рогу та Херсона. Зміни стосуватимуться 1010 туристів, рейси яких потрапили під скорочення (Вінниця – 249 людей, Кривий Ріг – 282 людини, Рівне – 115, Херсон – 364). Цим туристам компанія запропонує виліт найближчим до них рейсом з іншого міста або 100% повернення коштів», – додає туроператор.

Раніше 11 липня видання «Українська правда» з посиланням на Кирилича повідомило, що в Туреччині в аеропорту затримали чотири рейси, якими мали повернутися в Україну 543 туристи.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 5 липня оголосило про намір посилити відповідальність туроператорів.

Читайте також: «Держава була змушена втрутитися»: рішення ціною туристів, що «застрягли»

Від кінця червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то і діб, люди чекали, зокрема, в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту «Київ». Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором «Оазис тревел Україна». Останній свою провину не визнає.

ваш коментар: