Росія та Саудівська Аравія повідомили про домовленість про розширення співпраці на ринках нафти та газу. Це сталося після того, як ці країни об’єдналися в межах угоди між членами і нечленами ОПЕК (Організації країн-експортерів нафти), яка допомогла збільшити ціни на нафту.

За офіційними даними, президент Росії Володимир Путін та саудівський принц-мусульманин Мухаммад бін Салман, а також міністри енергетики обох країн провели переговори в Москві 14 червня, перед початком першого матчу чемпіонату світу з футболу.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх та його російський колега Олександр Новак вказали у спільній заяві, що два найбільші виробники нафти в світі продовжуть свої зусилля з управління ринком, прагнучи «до збалансованого ринку, який підтримується надійною та достатньою пропозицією».

Угода 2016 року про заморожування видобутку нафти була укладена в умовах різкого падіння цін на нафту, що спричинило економічний спад у нафтовидобувних країнах. На початку 2016 року котирування нафти впали нижче 30 доларів за барель. Але після відновлення і стабілізації в 2017 році на рівні близько 50 доларів за барель у цьому році вони підскочили до майже 80 доларів.

Очікується, що наступна зустріч ОПЕК відбудеться 22 червня у Відні, а Росія, Казахстан та іншими партнери, які не є членами ОПЕК, приєднаються до переговорів наступного дня.

ваш коментар: