policia

МВС подаватиме апеляцію на рішення суду про арешт поліцейського Сергія Олійника.

Арешт патрульного Сергія Олійника, якого підозрюють у вбивстві 17-річного підлітка під час переслідування автомобіля в ніч на 7 лютого, є свідченням «дивного правосудді» і спробою дискредитації поліції. Про це написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на сторінці у мережі.

«І суддям, і прокурорським наплювати на наслідки цієї вражаючої розправи, яку вони влаштували над молодим поліцейським. Адже їм важливіше дискредитувати будь-яким шляхом нову поліцію», – написав Аваков.

За словами міністра, МВС подаватиме апеляцію на рішення суду про арешт олійника.

«Дивне правосуддя, а скоріш за все просто розправа», – додав Аваков.

18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час переслідування у Києві 7 лютого.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе висловила жаль з приводу рішення судді, закликавши не допустити, щоб цей випадок став «інквізицією» для поліції».

У Києві у ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок чого загинув 17-річний юнак. У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Правда України

ваш коментар: