terorysty_putina

У своїх офіційних документах Європейський союз розпочав відкрито вказувати про присутність російських військ на сході Україні, пише європейське інтернет-видання.

Як зауважує оглядач видання Ендрю Ретман, вперше про це написано у вівторок в Офіційному журналі ЄС. У повідомленні про внесення до «чорного списку» заступника міністра оборони Росії Анатолія Антонова вказано – «за участь у підтримці розміщення російських військ в Україні». Така ж причина внесення до списку і першого заступника міністра оборони Росії Аркадія Бахіна.

«Чорний список» також поповнив старший російський командувач Андрій Картаполов «за участь у формуванні та реалізації військової кампанії Росії в Україні», пише видання.

Раніше прямі заяви про діяльність регулярної російської армії на сході України лунали тільки з вуст окремих європейських лідерів, зокрема голови Європейської ради Дональда Туска та в неофіційних заявах лідерів держав ЄС.

Україна, США і НАТО про присутність російських збройних сил в Україні заявляли невдовзі після початку бойових дій на сході. НАТО і США опублікували супутникові знімки, які це підтверджують, додає Ендрю Ретман.

Голова європейського дипломатичного корпусу Федеріка Моґеріні досі уникала формулювань про військову присутність Росії в Україні, використовуючи фразу «іноземні збройні угруповання». Речниця Моґеріні Майя Коціанчич пояснила, що нове мовне трактування в Офіційному журналі не є випадковим, бо відображає наявність «все більших свідчень, які підкреслюють відповідальність Росії» в конфлікті.

Як додає видання, частина доказів надана секретною доповіддю про російську діяльність в Україні від розвідувального підрозділу Європейської дипломатичної служби.

13 лютого на полях Конференції з питань безпеки у Мюнхені міністр закордонних справ України Павло Клімкін продемонстрував фотодокази перекидання Росією значної кількості зброї через кордон на Донбас. Він заявив, що кількість цих боєприпасів може скласти основу для будь-якої наступальної операції. Москва заяви про присутність своїх військових на Донбасі заперечує і каже, що там можуть бути хіба що «добровольці».

Правда України

ваш коментар: