zbroia-usa

Президент США Барак Обама оприлюднив низку нових заходів із метою посилити контроль за обігом вогнепальної зброї.

«Постійні відмовки й бездіяльність мають припинитися», – сказав він, виступаючи в Білому домі.

Серед нових заходів, які Обама запроваджує як голова виконавчої влади в обхід Конгресу, – перевірки минулого всіх продавців зброї і вимога до штатів обмінюватися інформацією про людей, яким заборонили купувати зброю через стан психічного здоров’я чи випадки домашнього насильства.

Обама не приховував сліз, коли згадував про 20 дітей, школярів молодших класів, убитих три роки тому внаслідок нападу у штаті Коннектикут.

Президент звинуватив «збройове лоббі» в тому, що воно зробило Конгрес своїм заручником, але заявив, що всю Америку вони не можуть мати заручником.

Конгрес, у якому переважають республіканці, суперники демократа Барака Обами, не бажає ухвалювати ніяких законів, що обмежували б обіг вогнепальної зброї, незважаючи на зростання числа випадків масових убивств. Республіканці вже розкритикували президента за його план обійти законодавців.

Унаслідок інцидентів із застосуванням вогнепальної зброї – самогубств, домашнього насильства, бандитських перестрілок, грабунків, нещасних випадків тощо – у США щороку гине близько 30 тисяч людей.

Правда України

ваш коментар: