krym-nich

Постачання електроенергії до окупованого Росією Криму з материкової України знову припинилося, повідомила російська окупаційна влада на півострові.

За повідомленнями російських агентств, увечері перервалося електропостачання кількох районів півострова, міст Євпаторії, Ялти чи Сак. Також у Севастополі у зв’язку з цим вирішили вимкнути вуличне освітлення і запровадити віяловий режим подачі електроенергії.

На вільній материковій частині України заявили, що єдина лінія електропередач, якою нині подається електроенергія до окупованого півострова, вимкнулася автоматично через спрацювання системи захисту. Але, як повідомив представник компанії «Укренерго» Зіновій Буцьо агентству «Інтерфакс-Україна», вже кілька спроб знову ввімкнути лінію не вдалися.

Тим часом у четвер, 31 грудня, збігає термін нині чинного контракту на постачання електроенергії з материка на півострів.

Енергопостачання окупованого Криму з вільної материкової частини України, що відбувалося чотирма лініями електропередач, було перерване 22 листопада через підрив невідомими електроопор у Херсонській області. Пізніше знову запустили одну з цих ліній, «Каховка – Титан», яка, крім Криму, подавала електроенергію й до кількох районів Херсонщини. Російська влада оголосила про запуск підводного кабельного енергомосту з Росії на окупований півострів, але цей запуск супроводжувався аваріями і разом із власними кримськими генерувальними потужностями не зміг вирішити енергетичної проблеми Криму.

Правда України

ваш коментар: