dnipropetrovsk

Дніпропетровська міська рада сьомого скликання зібралася на третє пленарне засідання першої сесії, однак ухвалити рішення не змогла.

На початку засідання в сесійній залі була відзначена 100% явка депутатів – фракції «Громадської сили» та «Опозиційного блоку», які раніше заявляли, що не будуть брати участь в роботі міськради, доки новообраний міський голова Борис Філатов не складе мандат народного депутата України, з’явилися на сесію.

Однак під час сигнального голосування за порядок денний сесії, «за» проголосували лише 28 депутатів з 33 необхідних.

Після безрезультатної спроби ухвалити порядок денний сесії міський голова Борис Філатов оголосив перерву і запросив голів фракцій для консультацій і узгодження позицій.

Після консультацій, як очікується, міська рада може продовжити роботу. У понеділок депутати планували обрати секретаря міськради. Міський голова Борис Філатов заявив, що пропонуватиме на цю посаду представника «Боку Петра Порошенка» Каміля Примакова.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшли п’ять партій. До міської ради обрано 25 депутатів від «Опозиційного блоку» (майже 30,6% голосів, 21 – від «Укропу» (25%), 7 – від «Громадської сили» (9%), 6 – від Блоку Петра Порошенка (7,5% голосів), 5 – від «Самопомочі» (5,9%). Решта політичних сил набрали менш ніж 5% голосів виборців.

Правда України

ваш коментар: