зарплата

Аналітики порівняли середні заробітні плати восени 2014 і 2015 року. З представлених професійних сфер тільки в сільському господарстві зарплати цього року відстали від торішніх. В інших сферах присутній, хоч і мінімальний, але позитивний тренд.

Лідерами за позитивним приростом заробітної плати, якщо говорити про процентне прирості, є медики, фахівці у сфері туризму та студенти. Якщо ж говорити про суму в гривнях то, звичайно, лідерами за приростом є фахівці сфери IT (найімовірніше, за рахунок курсової різниці, ніж через абсолютний прирост), потім – медики-фармацевти (багато іноземних роботодавців, частина бюджетуються в іноземній валюті або в прив’язці до поточного курсу).

Додалися зарплати у будівельників – очевидно, галузь потихеньку адаптувалася до нинішніх складних умов взагалі і постійних змін всередині сфери. У плюсі ​​також фахівці у сфері адміністративного персоналу.

Загалом, ситуація з заробітною платою не настільки сумна – багато компаній провели перерахунок заробітної плати. І, хоча підвищити зарплату пропорційно курсу долара / євро або відсотка інфляції вдалося не всім компаніям, позитивний тренд в заробітній платі все ж таки присутній.

Правда України

ваш коментар: