ГПУ

Генеральна прокуратура України має бути наново створена – так, як це відбулося з українською поліцією. Про це помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд сказала 8 жовтня у заяві перед комітетом у закордонних справах американського Сенату.

За її словами, Генпрокуратура має стати «інституцією, яка служить громадянам України, а не шкодить їм».

«Це означає, що вона має розслідувати та успішно переслідувати випадки корупції та справи щодо повернення активів, включно з корумпованими співробітниками самої Генпрокуратури», – наголосила Вікторія Нуланд.

Також, на її думку, має бути створене управління генерального інспектора в органах прокуратури України, яке б мало можливість працювати «незалежно та ефективно, без політичного або судового втручання».

Також важливим у цьому плані є якнайшвидше призначення антикорупційного прокурора, який очолить Національне антикорупційне бюро України, додала помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт ще наприкінці вересня заявив, що Генеральна прокуратура України відмовляється боротися із внутрішньої корупцією, і це підриває реформи, які проводить українська влада.

Згодом Генпрокуратура виступила зі спеціальною заявою з цього приводу. В ній відомство звернуло увагу, що посол США заявив, що його країна хоче працювати з генеральним прокурором Віктором Шокіним «і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією».

Правда України

ваш коментар: