Наливайченко

Дружина колишнього голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка у 2010 році отримала в подарунок квартиру вартістю понад мільйон доларів. Про це йдеться в журналістському розслідуванні.

Це сталося одразу після того, як Наливайченко вперше пішов у відставку з посади голови СБУ, яку він обіймав двічі.

За даними реєстру майнових прав, дружині Валентина Наливайченка Олені подарували квартиру площею 379 квадратних метрів із паркомісцем в елітному комплексі «Альпійський» на верхньому поверсі. Ця престижна новобудова розташована в Києві.

На сайтах агентств нерухомості квадратний метр житла в комплексі «Альпійський» оцінюють у середньому у 2700 доларів, а вартість паркомісця становить 200 тисяч гривень. Отже, навіть без паркінгу ринкова ціна квартири становить 1,023 мільйона доларів.

Хто подарував квартиру, встановити поки що не вдалося, а сам Наливайченко на запитання журналіста про подарунки у вигляді квартир чи земельних ділянок йому та його родині заявив: «Ні, ніколи. Подарунки від сторонніх осіб ніхто з членів моєї сім’ї і я не отримували».

Наливайченко очолював Службу безпеки України у 2006–2010 роках, а також з лютого 2014-го по червень 2015 року. Після відставки він оголосив, що очолює антикорупційний рух.

Наливайченко останніми тижнями жваво коментував наявність у президента Петра Порошенка офшорної компанії, яка нібито отримує гроші з невідомих джерел та оплачує рахунки його близького оточення.

Правда України

ваш коментар: