Реформа судової системи

Іноземним інвесторам дуже важко вкладати кошти в економіку, коли в країні присутня корупція і немає макроекономічної стабільності.

Про це заявив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.

“Показник країни в рейтингу Doing Business це лише одна невелика складова загального бізнес клімату, хоча зменшення кількості дозволів і регуляторних актів це безумовно важливо для розвитку малого бізнесу, але цього недостатньо для того, щоб вплинути на впевненість бізнесменів у тому, що умови тут сприятливі”, – сказав Фан.

“Крім того, основні індикатори, що застосовуються при складанні рейтингу, відображають картину минулого року. Ми сподіваємося, що новий показник буде відображати зміни, які відбувалися в цьому році, але поки важко сказати на якому місці знаходиться Україна, адже остаточного звіту поки немає”, – заявив директор СБ.

Він зазначив, що в деяких сферах Україна вже демонструє певні успіхи. “Але важливо, щоб ми зосередили свої зусилля на інвестиційному кліматі в цілому, а не тільки на тих вузьких показниках, які беруть до уваги в рейтингу Doing Business”, – вважає Фан.

За його словами, ці індикатори важливі, але до певної міри. “Що точно відомо, це те, що інвесторам дуже важко вкладати кошти в економіку, коли в країні немає макроекономічної стабільності”, – повідомив директор Світового банку.

“Важко очікувати інвесторів, коли всюди корупція, а також коли вони не впевнені, що кошти, які вони вкладають, у них завтра не відберуть. І тут ми знову повертаємося до питання судової реформи. Треба зробити все необхідне для того, щоб права власності були захищені”, – підсумував він.

Правда України

ваш коментар: