Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції України вчора в тестовому режимі запустило оновлений корупційний реєстр. У новій версії пошук інформації можна здійснювати за значно більшій кількості параметрів, завдяки чому видача стане набагато більш релевантною.

Доступ до інформації буде відкритий 24 години на добу, а користування реєстром є безкоштовним, запевняють у Мін’юсті.

Зокрема, в новій версії шукати корупціонерів можна не тільки за прізвищем, ім’ям та по батькові, як раніше, але також за датою та номером відповідного судового рішення, сфері держполітики, датою та номером наказу про накладення дисциплінарного стягнення, виду відповідальності та статті кодексу. Розробники навіть додали пошук за ключовими словами.

Про це на прес-конференції в Кабінеті Міністрів повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Реєстр існує з 2013 року, проте до цього він був здебільшого закритий. «Сьогодні ми його відкриваємо в повному обсязі, тому що цей реєстр завжди був з обмеженим доступом. У реєстрі за кілька років зібралося 10 000 корупціонерів»- заявив міністр юстиції Павло Петренко. Він також додав, що на сьогодні в реєстрі немає жодного міністра, губернатора або чиновника вищої категорії.

Втім, якщо вам цікаві тільки ті корупціонери, які потрапили до реєстру останніми, можна вивантажити файл, що містить інформацію про осіб, які потрапили в «чорний список» за останній день, без необхідності шукати таких серед усіх 10 000 провинилися. «Ви зможете побачити, хто останнім часом за рішенням суду потрапив до цього реєстру і зможете моніторити ефективність боротьби з корупційними правопорушеннями», – зазначила Наталія Севостьянова, додавши, що завантажувати такі файли можна кожен день.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: