Петро Мельник

Проти колишнього ректора Національного податкового університету Петра Мельника відкрили нове кримінальне провадження. Про це журналістам повідомили у прокуратурі Київської області.

Обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розтрати майна Національного університету податкової служби. Саме ж розслідування проводить головним управлінням МВС України у Київській області за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України – привласнення чи розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Правоохоронці у ході досудового розслідування виявили, що екс-ректор Національного податкового університету у 2007-2008 роках незаконно відчужував держмайно, що було на балансі університету.

За такі дії він може потрапити за ґрати на строк від семи до дванадцяти років.

8 липня Ірпінський міський суд виправдав Петра Мельника у справі про багатотисячні хабарі від сімей абітурієнтів Національного університету податкової служби. До того екс-ректор втік від слідства, позбувшись електронного браслету, і переховувався за межами країни. Його арештували, але згодом відпустили, оскільки Мельник вніс заставу.  

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: